DE KLEI VAN CATTIER


Geschiedenis en oorsprong  

Klei is een soort aarde die ontstaat door verwering van gesteente dat van nature rijk is aan minerale zouten. Het wordt gevonden in groeven die voor het merendeel in de open lucht worden ontgonnen. Klei wordt gebruikt vanwege zijn vele weldadige eigenschappen. Veel beschavingen (zoals de Egyptische, de Griekse, de Indische en de Chinese) waren zich al bewust van de beschermende en verzorgende eigenschappen van klei. Wat klei zo bijzonder maakt, is dat het zowel absorberende als adsorberende eigenschappen bezit: het bindt onzuiverheden en giftige stoffen aan zich en wisselt die uit tegen mineralen.

Klei van CATTIER: BOORDEVOL SCHOONHEID 

De groene CATTIER-klei, die met de grootste zorg is geselecteerd en behandeld, is van een ongeëvenaarde kwaliteit. De klei wordt in Frankrijk gewonnen op plekken die beschermd worden tegen iedere vorm van milieuverontreiniging. Daarna wordt de klei op natuurlijke wijze gedroogd om de vele eigenschappen te versterken. CATTIER-klei is je bondgenoot in de dagelijkse zoektocht naar gezond leven in harmonie met de natuur.

De verschillende kleisoorten van CATTIER 

  • Groene Illite-klei wordt voornamelijk in het Centraal Massief en het Bekken van Parijs gewonnen. Het is een betrouwbaar product met veelzijdige toepassingen.
  • Groene Montmorillonite-klei is een uitzonderlijk zuivere kleisoort. Deze klei wordt ook wel 'Terre des sommières of 'Terre de Carpentras' genoemd, en wordt voornamelijk gewonnen in de Languedoc, de Provence en het Centraal Massief.
  • Kaolien-klei is fluweelzacht voor de huid. In Frankrijk wordt deze kleisoort in Bretagne en in de buurt van Limoges gewonnen.
Product special

Perle d’Eau

pro1
3-in-1 oplossing voor perfecte make-up reiniging van gezicht, ogen en lippen.
300ml